SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/011 | 3000 Hatvan Vécsey u. 2/a

Intézmény logo

Heves Vármegyei SzC Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Pék

Pék illusztráció

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Állóképesség, ügyes mozgás, kézügyesség, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • átvételi és raktározási feladatokat végez;
  • nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez;
  • eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel;
  • előkészítő műveleteket végez;
  • tésztát készít;
  • tölteléket készít;
  • feldolgozza a tésztát;
  • tésztát keleszt;
  • tésztát süt;
  • befejező műveleteket végez;
  • készterméket kezel, csomagol;
  • adminisztrációs munkát végez.

Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SzC Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3000 Hatvan Vécsey u. 2/a

Telefon: +36207773496

E-mail: diszi@diszi.hu

OM azonosító: 203035/011

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2022/000789


2024Heves Vármegyei SzC Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium